Pasta z bobu do grzanki

Kolorowe pasty do grzanek i pieczywa są jednym z fajniejszych pomysłów na szybką kolację, przystawkę, dodatek do dań z grilla, błyskawiczną przekąskę dla niespodziewanych gości. Wystarczy zajrzeć do lodówki, poszperać w spiżarni, a na pewno znajdzie się coś, co można wykorzystać, połączyć z oliwą, świeżymi ziołami, szczyptą ulubionej przyprawy.
W mojej lodówce znalazłam miseczkę bobu.

 

 

Pasta z bobu

miseczka ugotowanego, wyłuskanego bobu
pół pęczka natki pietruszki
2 ząbki czosnku
łyżka soku z cytryny
kilka łyżek dobrej oliwy extra vergine
sól i pieprz

Wszystkie składniki zmiksować blenderem, dodając tyle oliwy, aby uzyskać konsystencję, która nam pasuje. Podawać z grzankami lub świeżym chlebem.

 

This entry was posted in Bez glutenu, Bez mleka, Przekąski, śniadania i kolacje, Przepisy and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Pasta z bobu do grzanki

  1. Otylia says:

    Dziękuję za tą stronkę :D

  2. Dorota says:

    Wygląda tak obłędnie, że można ugryźć monitor :) Dzięki za wspaniały przepis!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>